Afspraken Paracommercie en Activiteiten

Afspraken over Paracommercie en activiteiten in BMV Ellenhof
BMV Ellenhof is een plek waar mensen graag samenkomen voor verenigingsactiviteiten en ook voor sociale en culturele activiteiten.
De Stichting BMV Ell biedt aan verenigingen en organisaties lokaliteit en faciliteiten aan voor hun activiteiten. Bij een aantal van deze activiteiten mag alcohol worden geschonken. Het verkopen van alcohol is echter niet ons hoofddoel. De gemeente Leudal vindt het Gemeenschapshuis een bijzondere soort organisatie. Volgens de gemeente Leudal is BMV Ellenhof een paracommerciële instelling.

Eerlijke concurrentie
Paracommercie betekent dan dat wij anders zijn dan gewone horecazaken, die leven van het verkopen van drankjes. Om te zorgen dat we eerlijk blijven concurreren met lokale cafés en restaurants, moeten we ons aan een aantal regels houden.

Lokale horeca
De regels voor het schenken van alcohol zijn vastgelegd in de Alcoholwet. Deze wet helpt oneerlijke concurrentie te voorkomen. Bijvoorbeeld, we mogen zelf geen privéfeesten, zoals bruiloften, of speciale verjaardagen organiseren waarbij alcohol wordt geschonken. Dit soort feesten moeten bij voorkeur in de horeca plaatsvinden.
Het bestuur van BMV Ellenhof heeft afspraken gemaakt met lokale horecaondernemers. Zij voeren de privé feestjes en evenementen uiteraard het liefste uit in hun eigen zaak of bedrijf. Maar wanneer de klant de voorkeur geeft aan de BMV Ellenhof als locatie dan werken de horecaondernemers daar graag aan mee. Dus als u iets te vieren heeft dan werken wij (Eller Horeca en BMV Ellenhof) samen om uw evenement mogelijk te maken, binnen de regels. Daar wordt iedereen beter van.

Contact opnemen
Voor feestjes in de Eller Horeca neemt u uiteraard rechtstreeks met hen contact op. Voor meer informatie over feestjes of activiteiten in de BMV Ellenhof, kunt u contact opnemen met reserveringen@ellenhof.nl. Dan zorgen we er samen voor dat alles soepel en gezellig verloopt.

Wij (Eller horeca en de BMV Ellenhof) zorgen samen voor een bruisend en eerlijk Ell!